› Prodávané značky › Judeka
1 2 »
Stránka 1 z 2 - 16 položek celkem
Suché bílé víno z tradičních sicilských odrůd Inzolia a Grillo, slámově žluté barvy. Vyznačuje se svěží kyselinkou a mineralitou s vůní mokré země, typickou pro odrůdu Grillo. Doporučujeme k mladým sýrům a všem pokrmům na bázi ryb i k běžnému pití. Podáváme při teplotě 6/8 °C
Bílé víno jiskřivě žluté barvy vinifikované moderní technologií s respektem pro tradici. Elegantní víno s vůní citrusů a středozemí s bohatou a intenzivní chutí. Skvěle se hodí ke všem jídlům a je to dobrý společník ke každodennímu pití.
Červené víno s rubínovými odlesky vyrobené ze směsi odrůd Nero d'Avola a Syrah. Jemné, suché, lehce kořeněné víno s chutí černého pepře, skořice s náznaky čokolády. Podáváme ke grilovaným masům při teplotě 14/16 °C.
Růžové víno krásné lososové barvy vyrobeno z odrůdy Frappato rostoucí v blízkosti růžového sadu. Jemné, lehounce perlivé víno s květinovou vůní. Velmi elegantní, svěží, příjemné a osvěžující v letních dnech. Ideální jako aperitiv i jako společník k pití po celý den. Servírujeme při teplotě 6/8 °C.
Velice zajímavé semi aromatické bílé víno formované ze tří odrůd: Muller Thurgau, Viognier a Zibibbo. Ve vůni převládají ovocné tony zralých meruněk a broskví, kandované ovoce a citrusy. Je velmi delikátní, plné a elegantní. Podáváme při teplotě 6/8 °C. Velmi vhodné k pokrmům na bázi ryb.
Krásné, jiskřivě červené víno z odrůd Nero d'Avola a Frappato je jediné sicilské víno které se může chlubit denominací DOCG. Jedná se o velmi elegantní, svěží víno se skvěle vyváženou strukturou. V chuti je intenzivní, zároveň však delikátní s vůní připomínající zralé třešně a červené ovoce. Podáváme při teplotě 10/12 °C a je skvělým společníkem k omáčkám na bázi ryb, s tuňákem a s měkkými sýry.
Krásné rubínově červené víno příjemně tanické, sametové chuti. Bohatá vůně s náznaky černého pepře a tymiánu se prolíná s aroma lesního ovoce. Doporučujeme podávat k červeným masům, zvěřině a k uzeným sýrům.
Nero d'Avola je vysoce kvalitní červené víno s rubínovými odlesky s osobitým stylem zrající v chráněné oblasti Vittoria. Jedná se o nejznámější sicilskou odrůdu a je jedinečné ve svém druhu. Je výsledkem třech typů sklizní. Jedna část zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech, druhá část je usušena ostrovním sluncem a větrem, třetí část zraje v tradičních nerezových sudech. Výsledkem je krásné, intenzivní, harmonické víno vyznačující se kulatostí a perzistentní chutí. Ve vůni je komplexní se zmínkami zralých třešní a švestek. Podáváme při teplotě 14/16 °C ke grilovaným hříbkům a červeným masům.