› Sicilské delikatesy › Pesta a Paté
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem
Spojení artyčoků a pistacií, hojně používaných v sicilské kuchyni dává této receptuře jedinečnou chuť. Vyniká skvělou chutí a vůní. Může být použito jako předkrm s bruschetou i jako příloha k masům. Je výborné jako omáčka na těstoviny smíchaná se sýrem Philadelfia.
Paté Contadina je jeden z nejoblíbenějších pro svoji jemnou ale osobitou, intenzivní a sofistikovanou chuť. Hlavní přísady v sobě uzavírají velkou část tradičních sicilských a italských chutí. Je skvělý na bruschetu, ale i jako omáčka na těstoviny.
Peperoncino (chilli paprika) je nedílnou součástí nesčetných receptur typických pro Sicílii a jižní Itálii. Obohacuje jejich chutě jako žádný jiný ingredient. Vyzkoušejte ho na bruschetě.
Pistáciové pesto, tolik milované všemi siciliány a tolik vyhledávané po celém světě. Pistácie pocházející z chráněné oblasti Bronte mají chuť a vůni které se žádný jiný ingredient nevyrovná.
Perfektní na těstoviny, na opečený chleba i jako přísada na pizzu.
Chcete-li připravit opravdu tradiční a chuťově nepřekonatelný pokrm, smíchejte pistáciové pesto s usmaženou pancetou (slaninou). Pro zjemnění můžete přidat i trošku smetany na vaření. Dobrou chuť.
Z balení 90 gr připravíte 2 porce dobře ochucených těstovin. Pokud vám pesto zbude, můžete ho uchovat v ledničce až 7 dní s kapkou olivového oleje.
Z balení 190 gr připravíte 4 porce dobře ochucených těstovin. Pokud vám pesto zbude, můžete ho uchovat v ledničce až 7 dní s kapkou olivového oleje.