› Sicilské delikatesy › Antipasti a Contorni
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem
Kapary jsou od nepaměti pěstovány po celé šíři Středozemí a byly přidány na seznam tradičních italských zemědělsko-potravinářských výrobků jako typický sicilský produkt.
Kapary mají jedinečnou, lehce pikantní nahořklou chuť a jsou hojně používány k aromatizaci rozmanitých pokrmů jako je maso, ryby, přidávají se i do těstovin i na pizzu. Před použitím je dobré propláchnout kapary studenou vodou.
Sušená rajčata, černé olivy a chilli koření.....v tomto pestu najdete typické chuti Etny. Je skvělé jako omáčka na těstoviny i jako příloha k masům.
Caponata catanese je starobylý sicilský recept, který se jen na Sicílii připravuje na 37 způsobů. Naše Caponata je nejoblíbenější v oblasti Katánie a věříme, že vás tato kombinace mile překvapí.
Lilek je jedna z nejpoužívanějsích zelenin ve středozemní kuchyni. Jeho původ sahá hluboko do historie, do Evropy ho přivezli Arabové a nazývali ho badinglan.
Lilek je vhodný k přípravě různých receptů a my Vám nabízíme lilkové filety nakládané v oleji, které si můžete dát jako předkrm s opečeným chlebem nebo jako přílohu k masům.